Sommertur til København 2016

Informasjon

1

Husk kontingenten

Kontingenten  betales så snart som mulig etter semesterstart  til Søndre Nittedal Veterankorps

Kontonr. 1602 47 53119

Beløp: 1000 kr

2

Grasrotandelen

Støtt korpset gjennom Norsk Tipping

og Grasrotandelen. Mer info HER

3

Facebook

Søndre Nittedal Veterankorps finner du også på Facebook

Webkontakt for Søndre Nittedal Veterankorps

Jarle Henningsen Aga

jaedvara@online.no

Sommertur til København 2016


Søndre Nittedal Veterankorps reiser på sommertur allerede tidlig i mai. Det går veldig bra for København ønsker glade musikanter velkommen med varmt og deilig sommervær. Torsdag 5. mai


Kalenderen og flyttbare helligdager er det lite å gjøre noe med. Denne gangen medførte det at korpsets sommertur, som vanligvis gjennomrføres i pinsehelgen, ble til en tur som startet på selveste Kristi Himmelfartsdag. Vi hadde ingen planer om å reise oppover i denne omgang, men satte kursen bortover og sørover på bøljan blå. DFDS Pearl Seaways skulle denne kvelden og natta få bringe oss over Skagerak på et flatt og blankpolert hav. De som måtte sette sjøbein under overfarten hadde nok seg selv å takke.


"Dette går ikke" sa noen , og det gjorde det ikke heller. Det var ikke plass til 4 musikanter med bagasje og instrumenter i lugaren, i allefall ikke når instrumentet var tuba og trommeutstyr. Heldigvis hadde reisekomiteen ordnet plass til store ting i båtens konferanseavdeling. De små men hyggelige rom skulle sette sitt preg på denne korpsturen.


Ettermiddagen og kvelden på danskebåten ble tilbragt blant korpsvenner på dekk, i salonger og restauranter. Stikkord her, mye god drikke og litt å spise. Noen fant veien innom tax-free butikken for å proviantere det nødvendigste. Buffeten i 7 Seas restauranten hadde mye godt å by på av både sjø- og landretter. Det ble likevel noe spesielt å dele denne buffeten med et stort reisefølge fra et asiatisk land, uvisst hvilket. Men sikkert var det at de ikke hadde samme forhold til serveringsbestikk som oss nordboere. Bestikket ble feid til side og fingrene rotet rundt i fatene på jakt etter godbitene. Da var det litt OK å kunne trekke seg tilbake til "nattklubben" og skylle ned med noe desinfiserende :-)

H. C. Andersen skuer stolt utover sin egen boulevard. Hadde sokkelen vært høyere, kunne han hatt sett over gjerdet til tivoli, en av Københavns andre stoltheterFredag 6. mai


Vi våknet ombord i båten til strålende vær og en hyggelig innseiling til Københavns ferjeterminal. Det ble tid til både en morgenpromenade på øvre dekk og en velsmakende frokost, også den inntatt med utsikt mot sjø og land. Nei, skulle du sett så trivelig, og vi var enda ikke kommet i land.


Buss med gjestfri sjåfør stor klar og ventet på oss - og vips, så var vi allerede framme ved CabInn City Hotell, et hotell som lå bare et par kvartaler fra Rådhusplassen og starten av Strøget. Det var for tidlig til å få tildelt rom, så instrumenter og bagasje ble stuet inn i et lite rom enn så lenge. Noen musikanter ble ved hotellet, noen benyttet et par ledige formiddagstimer til litt sightseeing og de med shopping gener foretok noen innledende tokt langs Strøget.På vei til Rådhusplassen og turens første konsert. København viste seg fra en sommerlig og blomstrerende side.


Kl. 14.00 stod korpset oppstilt og klar til en halvtimes ståkonsert midt på Råhusplassen. Det vil si, plassen framstod noe liten også den, da store deler var sperret av på grunn av byggevirksomhet. Med en kirkefestival og -marked i ryggen og delvis forbipasserende mennesker på vei til og fra Strøget i front, loset Karin oss gjennom turstykkene. En bra konsert hvor korpset ble noe utfordret av "åpen plass" akustikk og lumske vindkast.


Vel tilbake på hotellet fikk alle sjekket inn på rommene.Rommene var  ganske små og intime men moderne og helt "innafor". At enkelte dusjet med klærne på får de ta på egen kappe og skylde sin nysgjerrighet. Man kunne ha kikket opp i taket og identifisert plassering av dusjhode før man sjekket spakene på vasken.   Kanskje best å slappe av på sengen litt eller cool'n i hotellets bakgård før kveldens middag. Og - maten var kjempegod. Grillkjøtt fra 15 ulike dyr var tilberedt på lekreste vis. I den grad kjøtt kan smelte på tungen, gjorde noe av dette grillkjøttet det.  Når turleder Tone omsider fikk personalet til å forstå betydningen av "vann på bordet", da ble måltidet en fest.


Og - resten av kvelden? Noen trakk seg stille og rolig tilbake til hotellet, flere via en liten pit-stop på  en brun og innrøykt pub som lå strategisk plassert i hotellgata. Andre trakk nærmere sentrum og testet byens rikelige tilbud for tørste turister.Lørdag 7. mai


All ære til korpsets turledere, Tone og Jan Einar.  Programmet for turen var åpent og luftig og minimalt stressende. Det medførte også en rolig start på denne lørdagen. Først 11.45 ble korpset hentet av buss for å spille dagens konsert på Kongens Nytorv. Formiddagen ble en miks av lang frokost, spasering i godværet og shopping. Hva den enkelte musikant fokuserte på , ble opp til den enkelte. Facebook ga oppdatert informasjon om hvor flere befant seg.


Konserten på Kongens Nytorv fant sted foran Metro Stasjon. Mer sentralt kunne vi nesten ikke komme. Her fikk vi plassert oss nærmere en "akustisk" vegg og med roligere vindforhold enn under gårsdagens konsert. Forholdene lå til rette for å toppe den musikalske delen. Slik ble det også. Prestasjonene var betraktelig bedre denne dagen. Karin valgte å ta bort Dovregubben, som ble litt "slitsom" dagen før på Rådhusplassen. Med litt justering i tillegg på spillerekkefølgen satt konserten som ei kule.

Konsert i på Kongens Nytorv. Sommerglade musikanter under kyndig ledelse av dirigent Karin Nordli ga sin beste konsert (av to :-)Varme og fornøyde satte musikkantene seg i bussen og ble kjørt direkte til Carlsberg Bryggeri og en nydelig lunsj inkludert et par av husets drikker. Det var satt av god tid til å se seg rundt i den gamle bryggeridelen som var gjort om til museum og Visitor Centre. Flere århundrer med interessant bryggerihistorie kunne man følge gjennom gamle bygninger som var innredet med lettfattelig informasjon og artige tablåer. Til og med stallomrområde og høyst levende og storvokste bryggerihester hadde de tatt vare på.

Inkludert i billetten til Carlsberg Bryggeri var lunsj og to bonger. Bongene kunne selvsagt byttes i god drikke. Bare blide ansikter, på begge sider av disken.


Idet tiden på Carlsberg Bryggeri begynte dra seg mot slutten dukket det opp det vi først trodde var et vanlig korps, med litt uvanlige uniformer. De var kledd i sorte bukser og KNALL oransje skjorter, lett å få øye på, altså.Gjengen stilte opp til det vi trodde skulle bli  en alminnelig stå-konsert, men så snart de hadde satt i gang den første låten, ble det liv i leiren. Copehagen Showband spilte showmusikk og showet noe skikkelig mens de spilte. Her var det spilling mens de vandret rundt blant publikum, spilling  i ryggleie på grusen og stående på bord. Her var det både spilleglede og stor grad av publikumsfrieri. De skapte godt humør hos publikum i bakgården til Carlsberg Bryggeri.

Copenhagen Showband var et hyggelig bekjentskap, og de hadde et overstadig entusiastisk publikum i veterankorpset fra Nittedal, Norway..


Litt avslapning på hotellet og musikantene var klare for nok et måltid. Kveldens middag   ble inntatt på Brew Pub i Vestergade, også dette i fin spaseravstand fra hotellet. Noen hadde tatt turen til sentrum så tidlig at de "måtte" mellomlande på Hard Rock Cafe. I tillegg til en treretters middag av god klasse, ble en rekke førstereismusikanter og følgere døpt i "dåpsvann" av den sterkere sorten. I København måtte dette selvfølgelig bli en knert med Gammel Dansk. Morsomt men ikke sååå godt, etter ansiktsuttrykkene å dømme. Resten av kvelden forløp som foregående kveld. De "gamle" i alle aldre gikk hjem til hotellet for en rolig avrunding av kvelden, og de "unge" i alle aldre satte kursen mot Nyhavn og traktementene i havneområdet.

København tivoli var en ganske nær nabo til hotellet korpset var innlosjert på. Enkelte musikanter rakk å legge inn et lite besøk her i løpet av turen. 


Søndag 8. mai


En rolig start på dagen, vi var tross alt i Danmark. Lang frokost og langsomme spaserturer langs bygater og kaier, var gode aktiviteter mens klokken dro seg mot 13.00 og bussavgang til Kastrup flyplass. Her kan jo legges til at alle bussavganger under turen startet presis eller heller et par minutter før "rute". Alt hadde jo gått som på skinner, og da ble ingen overrasket over at innsjekken på Kastrup gikk etter boka og at flyet startet og landet på rutetid. På Gardermoen ventet Taxfree butikken og noen velkomstkomiteer. Alle kom seg vel hjem, vil ryktet ha det til!


Takk til turkomiteen Tone og Jan Einar, takk til dirigent Karin - og til alle og enhver som gjorde Københavnturen til et godt og varmt minne for minneboka.

Program :


Torsdag 5. mai

Kl. 15.30: Frammøte på Vippetangen

Kl. 16.30: Avgang Oslo - København med

                 DFDS Pearl Seaways

Kl. 20.30: Koldtbord på 7 Seas

Fredag 6. mai

Kl. 09.30: Ankomst København, buss til CabInn CIty Center

Kl.14.00: Konsert på Rådhusplassen

Kl.19.30: Felles middag (grill buffet) på Restaurant Flammen,  H. C. Andersen Blvd. 37.

Lørdag 7. mai

Kl. 12.30: Konsert på Kongens Nytorv

Kl. 13.30: Buss til Carlsberg Bryggeri

Kl. 14.00: Lunsj inkl 2 øl

Kl. 15.15-16.15: Besøk på CB Visitor Centre

Kl. 19.30: Middag på Brew Pub, Vestergade 29

Søndag 8. mai

Formiddagen fri

Kl. 13.00: Avreise til Kastrup flyplass

Kl. 15.30 - 16.30: Fly København - Oslo