Tradisjoner - 17. mai

Informasjon

1

Husk kontingenten

Kontingenten  betales så snart som mulig etter semesterstart  til Søndre Nittedal Veterankorps

Kontonr. 1602 47 53119

Beløp: 1000 kr

2

Grasrotandelen

Støtt korpset gjennom Norsk Tipping

og Grasrotandelen. Mer info HER

3

Facebook

Søndre Nittedal Veterankorps finner du også på Facebook

Webkontakt for Søndre Nittedal Veterankorps

Jarle Henningsen Aga

jaedvara@online.no

17. mai spilling, en hyggelig korpstradisjon

 

 

Tidlig oppe, men like blide. Når korpsmedlemmene står oppstilt ved Holumskogen Grendehus og barnehage kl. 06.00, siger 17. mai stemningen på. Glemt er en slitsom vei fra senga til badet. Glemt er også fomlingen etter de siste uniformseffektene og  noteklypa. Humøret er til en viss grad avhengig av været. Sol er topp, men selv regn og snø klarer ikke å legge noen særlig demper på denne tradisjonelle starten på 17. mai. I over en time marsjerer korpset rundt på Holumskogen og vekker alltid like blide, smilende og vinkende beboere i området. Det er noe trygt og godt å se de samme menneskene vinke med flagg fra de samme  vinduene og verandaene år etter år.


   

 

Like tradisjonell er spillingen ved flaggheisingen på Skytta Bo- og Servicesenter. Presis kl. 08.00 heiser en fra senterets  venneforening flagget mens flaggfanfaren klinger fra korpsets trompeter. To vers av "Ja, vi elsker" og et vers av "Gud signe vårt dyre fedreland" hører også med. Etter flaggheising er det klart for et av dagens høydepunkter, frokosten som venneforeningen har gjort klar i kafeen. Her vanker det laks og eggerøre, annet deilig pålegg, kaffe og juice. Spesielt godt smaker 17. mai frokosten dersom været har vært kaldt og vått. Det er en takknemlig og fornøyd

gjeng som koser seg med mat og kaffe.
Veterankorpset ved Skytta Bo- og servicesenter 17. mai 2012, litt regn er bare friskt :-) (klikk for større bilde)


I flere år har neste post på programmet vært å skynde seg tilbake til Holumskogen for å spille i barnetoget der. Fra 2012 er denne spillingen borte fra programmet. Det betyr lengre tid til frokosten på Skytta Bo- og Servicesenter, og med mulighet for mer spilling og marsjering ved eldresentet. Ved nitiden er det dermed tid for en marsjrunde rundt på området med noen stopp for å spille foran enkelte "utvalgte" rom og leiligheter. Det vanker også her smil og vinking fra vinduer og verandaer.


Etter en velfortjent pause, er det kvart på elleve oppmøte til dagens siste spillejobb, barnetoget. Annet hvert år veksler skolekorpset  og veterankorpset om å gå til henholdsvis Slattum skole og Ulverud skole. Begge destinasjoner er like hyggelige, men gamle veteranben og  vekslende "nivåer" på kondisjonen til korpsmedlemmene, gjør at spillet og pusten går litt lettere når korpset ender opp "nede" på Ulverud, og  slipper "slitsomme" oppoverbakker mot Slattum. Det er et flott barnetog i Søndre. Flotte skolebarn lager et like flott barnetog, og entusiastiske tilskuere av familier og venner løfter toget og korpset framover.


Korpsets spilloppdrag er ikke helt ferdig, selv om toget er vel framme på skoleplassen. Korpset spiller også til våre kjære og kjente  "Ja, vi elsker","" Gud signe vårt dyre fedreland og "Norge i rødt, hvitt og blått".


Nok en hyggelig tradisjon og avslutning på 17.mai spillingen er kaffe og kaker i et av skolens klasserom. Så fortsetter dagen for de enkelte korpsmedlemmene - sannsynligvis  med hyggelige 17. mai tradisjoner  det også. Gratulere med dagen, hipp, hipp og hurra!!!

 

Tradisjoner - 17. mai

"Typisk" 17. program :


Kl. 06.00 - ca. 07.30

Spilling for Holumskogen Vel og Skillebekk Vel

 

Kl. 08.00

Flaggheising med fanfare på Skytta Bo- og

Servicesenter

Frokost serveres rett etterpå

 

Kl. 08.45

Marsjere rundt eldresenteret

 

Kl. 10.45

Oppmøte til hovedtog

 

Kl. 11.15

Avmarsj hovedtog. SNV går annenhvert år til 

henholdsvis Slattum skole og Ulverurd skole