Sommertur til Italia 2014

Informasjon

1

Husk kontingenten

Kontingenten  betales så snart som mulig etter semesterstart  til Søndre Nittedal Veterankorps

Kontonr. 1602 47 53119

Beløp: 1000 kr

2

Grasrotandelen

Støtt korpset gjennom Norsk Tipping

og Grasrotandelen. Mer info HER

3

Facebook

Søndre Nittedal Veterankorps finner du også på Facebook

Webkontakt for Søndre Nittedal Veterankorps

Jarle Henningsen Aga

jaedvara@online.no

Sommertur til Italia 2014


Søndre Nittedal Veterankorps møter mennesker, mat og drikke ved Gardasjøen - og spiller et par konserter Fredag 6. juni


Lykkelig er det korps som har tilgang på egen buss når musikantene må avgårde grytidlig en fredag morgen. De fleste benyttet seg av dette generøse tilbudet. Det hvitmalte vidunderet startet sin ferd øvert hos Stomperudene på Heia (les:Skytta) og tråklet seg rundt i Hagan området før det fant E6'en og strakeste veien til Gardermoen. Nytraktet kaffe ombord og noe attåt gjorde bussturen til en fryd, og den ene etter andre våknet og ble kvikke og kjekke. Bussen fikk korpset fram i god tid til avgangen Oslo - Milano 06.00.


Flyet landet i Milano omtrent på rutetid 08.40. Her ble vi møtt av reisleder Roar Ødegård fra Sabra Tours som ledet en gjennomgående munter og kvikk gjeng til en ventende buss. Denne var også helt OK, med behagelige stoffseter og luftkondisjonering. Etter drøye to timer hadde den fått oss fram til Desenzano ved Gardasjøen. Dette er en by med vel 20 000 innbyggere, noe som gjør den til den største av mange hyggelige småbyer som ligger som perler på en snor rundt Gardasjøen. Før innsjekk ble det tid til å gjøre seg litt kjent med byen og ikke minst, spise en skikkelig lunsj etter en lang reise og lite fast føde. For mange ble det første møte med det italienske kjøkken en skikkelig nedtur. Valget falt på det første og "beste" spisested, som viste seg å være en snackbar av enkleste sort. Drikkene var greie nok. Når også middagen på hotellet senere på kvelden bare var sånn passe, ble korpset "gourmanger" noe bekymret. Men - allerede nå kan det slås fast. Det ble mye og riktig god mat og drikke i dagene som fulgte. Og - frokosten på hotellet vårt, Bonotto, var alldeles fortreffelig.

Desenzano kan by på mange severdige steder, både langs gågatene og strandpromenaden som gik langs GardasjøenHotel Bonotto, som vi fikk sjekket innpå etterhvert, var et forholdsvis lite hotell, men både rom og betjening var hyggelige. Det beste med hotellet var nok spisesalen og takterrassene i de to øverste etasjene. Her var det luftig og en nydelig utsikt over byen og sørlige del av Gardasjøen. De som ikke var for trøtte etter en lang dag vandret ut i Desenzano sitt natteliv. Denne første dagen inneholdt ingen konserter, mye fritid og opplevdes som "lite stress". Lørdag 7. juni


Turens første konsert var lagt til Garda, en av de små, trivelige byene på østsiden av Gardasjøen. Byen lå en liten times busstur fra Desenzano og Hotel Bonotto. En spasertur rundt i Gardas trange og maleriske gater ble det tid til før inntak av en skikkelig italiensk pizza lunsj og konsert. To ting stod øverst på handlelisten hos flere, vann og hatt med "skygge". Vi reiste fra et flott førsommer vær i Norge og kom til et enda varmere sommervær i Italia. Tredve pluss og skyfri himmel var nesten for mye av det gode, eller? Konserten holdt seg kvalitetsmessig på det jevne, og det kan vel konkluderes med at heten reduserte konsentrasjon og ferdigheter et par hakk. Et par konsertstykker ble byttet ut med marsjer, for "sikkerhets" skyld. Et noe fåtallig men høflig publikum klappet på de riktige stedene.

Konsert i Garda. Hete musikanter ga alt og overlevde på vann fra flasker og skygge fra nyinnkjøpte "stråhatter"Etter konserten fortsatte dagsprogrammet med nok en bussetappe, til flotte og historiske Verona, en gammel erverdig festningby som lå ca 30 km øst for Garda. Bussturen fra Garda startet dramatisk da et av korpsets medlemmer ble frakjørt!!! Ingen nevnt - en glemt !!! Varmen får kanskje ta skylda for at det først på slutten av Italiaturen ble system på tellingen av turdeltakere :-)


Vi hadde flere timer til rådighet i Verona, og de som ikke måtte sikre væskebalansen med en gang, fikk et kulturelt møte med "Colloseum" arenaen fra 100-talet, balkongen til Romeo og Julie - og markedsplassen Piazza Erbe. Der var det også mange vennlige steder som serverte svalende og kjølende leskedrikker. 


Dagsturen fortsatte fra et kulturelt høydepunkt til et kulinarisk høydepunkt da bussen svingte inn på en flott vingård i vindistriktet Valpolicella - et sted med en utrolig beliggenhet. Her loste et gjestfritt vertskap oss gjennom en fire-retters middag med tilhørende viner:


Antipasto med Diamantino (hvitvin)

Lasagne alla bolognese med Valpolicella  Classico

Goulasch i Amarone saus med Valpolicella Ripasso

Hjemmelaget Tiramisu med Recioto vin

Denne kvelden ble, tradisjonen tro, "nye" korpsmedlemmer "døpt". De som er på sin førsteutenlandstur blir innviet med en skikkelig knert som må tas på styrten. Enkelte behersket dette med glans mens andre nok hadde smakt bedre. I sum en meget hyggelig dag og kveld. Kvelden ble kronet med busstur hjem til hotellet, en tur med ganske stor underholdningsverdi. Her kan nevnes svenskevitser fra reiseleder Roar, magedans langs midtgangen ved Sverre - og 3 runder i rundkjøring ved entusiastisk og snart "rik" bussjåfør. God natt!!   Søndag 8. juni


En rolig start på dagen blir aldri feil, og søndagen ble en slik dag. Turens andre og siste konsert fant sted omlag kl. 12.00 i helt grei gåavstand fra Hotel Bonotto. Bra for svette veteranbein. Piazza Malvezzi er et torg som er omkranset av gamle bygninger, butikker og restauranter. Og - at torget ligger midt i byens travleste gågate garanterte for et betydelig større antall tilhørere enn gårdsdagens konsert i Garda. De fleste musikantene fikk en smak av skygge under spillingen og holdt hodene kalde og musikaliteten på et naturlig høyere nivå enn under første spilleoppdrag. Det ble rett og slett en god konsert til glede for musikanter og stående og forbispaserende publikum.

Instrumenter og uniformer fant veien tilbake til hotellet, og musikanter og følgere spiste nok en lunsj før ettermiddagens kulturelle aktiviteter. Den delen startet med en halvtimes båttur fra Desenzano til en "tarm" av en halvøy og festningbyen Sirmione, nok en malerisk liten by med en borg og severdige smale gater. Igjen sørget noen av musikantene for å sikre seg mot væsketap i den sterke varmen, mens de tøffe kulturelle deltakerne tok en "titterunde" før også de fant det nødvendig å kjøle seg ned.

Fornøyde musikanter og ledsagere poserer villig foran borgen i Sirmione   Turen videre fra Sirmione gikk nok en gang med buss og til enda en av de små, trivelige byene på Gardasjøen sin østside, Bardolino. Her ble det litt tid til en kort runde i byens gater før avslutningsmiddag på restauranten La Loggia Rambaldi. Nok en solid fire retters middag ble servert med tilhørende gode viner. Vi kunne vende oss til dette livet (for en stund, iallefall). Naturlig på en siste kveld med gjengen er å takke gode bidragsytere som turkomite Hanne og Tone, reiseleder Roar Ødegaard og dirigent Tormod Haug.   Mandag 9. juni


Dagen stod helt i hjemreisens tegn. Allerede kl 07.30 satte bussen kursen mot Milano og flyplassen. Bra med god tid da vi brukte en time ekstra på grunn av kø i forbindelse med en alvorlig trafikkulykke. Innsjekk gikk rimelig bra inkludert den tradisjonelle forvirringen omkring store instrumenter og spesialbagasje. Dette var nok "helt nytt" for de som jobbet bak skranken. Flott flyvær og landing før rute på Gardermoen. Alle fant bagasjen sin og de som ville fikk forsyne seg i tax-free butikken mot et lite vederlag i kassen. Og igjen - lykkelig det korps som har en buss og en Helge som venter og kjører de fleste tilbake til Hagan og "Stomperudene på Heia".


Takk til alle og enhver for nok en knasende trivelig og minnerik korpstur!!!     

Program :


Fredag 6. jun

Kl. 05.00: Frammøte

Kl. 06.00  - 8.40: Fly til Milano, Buss til Desenzano, Gardasjøen

Kl. 14.00: Innsjekk Hotel Bonotto

Ettermiddagen fri

Kl. 19.00: Felles middag på hotellet


Lørdag 7. juni

Kl.10.00: Buss til Garda

Kl.12.00: Lunsj på "I Cigni"

Kl.13.00: Konsert i Garda

Kl.14.30: Buss til Verona Ettermiddagen til egen disposisjon

Kl.19.00: Buss til Valpolicella

Kl.19.30: Vinsmaking og 4-retters  middag

Søndag 8. juni

Kl. 12.00: Konsert i Densenzano, Piazza Malvezzi

Ca. kl. 15.00 - 15.30: Båt til borgbyen Sirmione, sightseeing

Kl.18.00: Buss til Bardolino

Kl.20.00: Middag på La Loggia  Rambaldi 


Mandag 9. juni

Kl. 07.30: Avreise til flyplassen

Kl. 13.00 - 15.40: Fly Milano - Oslo