Høsttur til Gdansk 2018

Informasjon

1

Husk kontingenten

Kontingenten  betales så snart som mulig etter semesterstart  til Søndre Nittedal Veterankorps

Kontonr. 1602 47 53119

Beløp: 1000 kr

2

Grasrotandelen

Støtt korpset gjennom Norsk Tipping

og Grasrotandelen. Mer info HER

3

Facebook

Søndre Nittedal Veterankorps finner du også på Facebook

Webkontakt for Søndre Nittedal Veterankorps

Jarle Henningsen Aga

jaedvara@online.no

Høsttur til Gdansk - 2018

I år gikk turen til Gdansk, Polens «maritime hovedstad», dog med en noe mindre gruppe enn tidligere år. Dette fordi noen hadde andre forekomster, mens andre tullet seg rett og slett bort med å ikke huske når familiemedlemmer skulle konfirmeres. SNV-gjengen vet å kose seg og i år ble intet unntak.Fredag 31.august

Tidlig, men heldigvis ikke altfor tidlig, møtte den glade gjengen opp på Gardermoen.

Kl. 08.40 var alle på plass og fikk utdelt sine billetter for innsjekk. Bagasje og spesialbagasje skulle drop´es og sikkerhetskontrollen forseres. Deretter var det tid for turens første «kaffe»pause , og turen var offisielt i gang.


Etter en kort flytur og en enda kortere busstur, ankom vi Novotel Gdansk Centrum. Vi skulle straks spille ved den grønne port i gågaten, men rommene var ikke klare så det var bare å kaste all sjenanse til side og skifte til uniform i resepsjonsområdet. Konserten fikk god respons fra publikum, men damen som jobbet i muséet vi sto utenfor, var ikke like imponert. Vi bedyret vår tillatelse og innen hun fikk kontakt med myndigheter for å sjekke at vi hadde tillatelsen i orden, hadde vi spilt ferdig vår konsert. Og godt var det da det viste seg i ettertid at ved en misforståelse mellom guide og reisebyrå, var konsertdagene ombyttet. Det var altså egentlig lørdag vi skulle spille ved den grønne port. Men hva gjør vel det, glade og fornøyde ruslet vi til den nærmeste restauranten for et etterlengtet måltid med leskende tilbehør.Stemningen var høy. Ja, så høy at vi fikk det plutselig travelt med å komme oss tilbake til hotellet til avtalt møtetidspunkt med den lokale guiden, Olga, som hadde satt av 3 –TRE timer til guidet tur gjennom Gdansk. Så var det bare å traske i vei. 20 skritt…stopp, 20 skritt…stopp. Ja, Olga kunne sin historie og pratet og fortalte så mye at musikantene ble tørre i munnen. Tror ikke at Olga hadde lagt inn drikkepause i disse tre timene, men skjønte fort på denne gjengen at det var en nødvendighet. Med en god pitstop, var vi klare for mer historie. Turen endte ved restaurant Gdanksi Bowke hvor vi spiste en deilig treretters middag og tilbragte resten av kvelden med å utforske drinkekartet med chilidrinker og annet spennende.

  

Lørdag 1.september

Etter en innholdsrik og morsom fredag, våknet vi til, iflg. kalenderen, årets første høstdag. Men værgudene ville ikke høre snakk om noen høstdag så de forsynte oss med nok en sommerlig dag med strålende sol og deilig temperatur. En rolig start på dagen med tid på egenhånd frem til kl. 1200. Noen tok i bruk shoppinggenet sitt mens andre tuslet litt rundt for å utforske noen av stedene guiden fortalte om dagen før.


Kl. 12.30 var det igjen duket for konsert, denne gangen ved Det kongelige kapell. Det var heller ikke i dag noe å si på entusiasmen til publikum. Noen tok til og med noen dansetrinn til våre fengende rytmer og på forespørsel fra en ivrig publikummer, måtte vi spille en låt i reprise. Lykkelige over endt konsert og god respons var vi både sultne og tørste og fikk oss et hyggelig lunsjbord på en restaurant i Mariagaten, en koselig brosteinsbelagt gate som bugner av gallerier og verksteder hvor du kan se ravsmykker bli laget, og selvsagt også kjøpe hvis du ønsker det.Etter lunsj ville noen forsikre seg om at de ikke hadde gått glipp av noen butikker, mens andre tok sats og klatret 405 trappetrinn for å nå toppen av det 78 meter høye tårnet i Mariakirken. Mariakirken er etter sigende den største mursteinskirken i verden og det skal være plass til 25.000 mennesker. På toppen ventet en fantastisk utsikt over gamlebyen.

De som hverken ville shoppe eller klatre, tok ansvar og holdt av plasser på en av de mange barene som finnes i byen.


En fin avslutning på dagen og kvelden var restauranten Latajacy Holender (den flyvende Hollender). Vi koste oss med nydelig and og like nydelig drikke. Og tradisjonen tro; førstereis skulle døpes. Denne gangen kun én førstereisgutt, men han smilte fra øre til øre da han fikk «nippe» til den lokale snapsen.

Søndag 2. september

Vips så var dagen for hjemreise kommet. Bussen skulle hente oss 9.10 så det var så absolutt ikke tid til å ligge og dra seg utover formiddagen. Alt hadde gått helt knirkefritt hele helgen så at noen syntes det var tryggere å ha passet i hotellsafen enn med seg hjem må man vel regne med. Et lite bussavhopp og en liten taxitur tilbake ordnet biffen og alle rakk flyet med god margin.


Alle var enige om at det hadde vært en fin tur og vi gleder oss til neste tur om 2 år.

Takk til turkomitéen ved Jan Einar og Mona B.